Robert Rosén avslutar karriären

Det blir ingen fortsättning i Växjö för klubbikonen Robert Rosén. Den fyrfaldige SM-guldmedaljören väljer i stället att avsluta karriären.

Via sin hemsida meddelar Växjö Lakers att klubbikonen Robert Rosén väljer att lägga skridskorna på hyllan.

– Tankarna sedan sista matchen i Ängelholm har varit en berg-och-dalbana. Det har varit ångest, vemod, förvirring och stress. Egentligen allt man kan känna. Nu har jag landat i att jag har gjort min sista match och att jag kommer att tacka för mig, säger Rosén i ett videoklipp på klubbens hemsida.

Den 37-årige centern anslöt till Växjö för första gången 2005 från division 2-klubben Alvesta och spelade därefter i klubben under tre olika sejourer. Totalt samlade Rosén på sig 885 matcher för Växjö under sina 15 säsonger i klubben.

Vann fyra SM-guld med klubben

Den gångna säsongen blev det 31 poäng (16+15) på 51 matcher för veteranen.

– Jag har grundat mitt beslut på att jag känner mig nöjd. Jag har försökt träna, både med laget och på egen hand, och det har gått bra så länge det har varit hobby-nivå. När man behövt ta ut sig så känner jag att energin och drivet inte är där. Jag ser det som ett tecken på att jag har gjort det här länge och att kroppen och det mentala känner sig färdig, säger han.

Under sin karriär spelade Robert Rosén totalt 597 matcher i SHL och producerade 431 poäng. Säsongen 2011/12 blev hans SHL:s poängkung med sina 60 poäng på 55 matcher i AIK och under sina år i Växjö blev han svensk mästare fyra gånger (2015, 2018, 2021 och 2023). 

Förutom Växjö spelade Rosén även SHL-hockey med MoDo och AIK. Mellan 2018 och 2020 spelade han två säsonger i den ryska KHL-klubben Sotji.


TV: Raketen från Falun kan draftas

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: