Rögle lånar ut Simon Zether till Västerås

Simon Zether är klar för spel i HockeyAllsvenskan nästa säsong. 
18-åringen lånas nämligen ut från Rögle till Västerås.
– Vi tror att han kommer kunna utvecklas jättebra i Västerås, säger Rögles sportchef Hampus Sjöström. 

Den gångna säsongen lyftes 18-årige Simon Zether upp till Rögles A-lag och fick också skriva sitt första SHL-kontrakt med klubben. 

Men nästa säsong så väntar allsvenskt spel för centern. Han lånas nämligen ut till Västerås på ett säsongslångt lån. 

– Det ska bli riktigt roligt att få komma till Västerås. För mig är VIK en storklubb och jag tycker att vi har ett väldigt spännande lag på gång, säger Zether på klubbens hemsida.

“En spelare vi kikat på under en längre tid”

Den gångna säsongen fick Simon ZetherSimon Zether spela i 42 SHL-matcher med Rögle och han noterades då för 0+4. I SM-slutspelet så fick han spela i 15 matcher och stod för 1+0. I J20 Nationell så stod han för hela 27 poäng på 18 matcher. 

Säsongen 2022/23 var Zether en av hjältarna bakom att Rögle vann JSM-guld då han stod för 38 poäng på 37 matcher i grundserien samt sköt 6+2 på sex matcher i slutspelet. Han spelade sedan också U18-VM med Småkronorna. 

Nu ska han alltså få utvecklas i HockeyAllsvenskan. 

– Simon är en spelare som vi kikat på under en längre tid. Han har den profil som vi söker med sin storlek, högerskytte och stora arbetskapacitet, säger VIK:s sportchef Niklas Johansson.
– Simon kommer till en bra miljö och chans att få en bra roll i ett bra lag. Vi tror att han kommer kunna utvecklas jättebra i Västerås och ser fram emot att följa honom noggrant, säger Rögles sportchef Hampus Sjöström

Zether är aktuell för nästa veckas NHL-draft då han kommer att vara på plats i Las Vegas i hopp om att väljas av något NHL-lag.


TV: Connor McDavids historiska slutspel

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: