Oskar Steen lämnar Boston – bekräftas av agenten

Oskar Steen kommer inte att bli kvar i Boston Bruins nästa säsong. Den svenska forwarden är nu tillåten att prata med övriga 31 NHL-klubbar – men kan annars bli aktuell för en återkomst till Sverige.
– Det enda vi vet nu är att det inte blir någon fortsättning i Boston, säger spelarens agent Joakim Persson till Värmlands Folkblad.

Efter närmare fem år i Bostons organisation kommer Oskar Steen nu prova vingarna någon annanstans. På den tiden har det blivit 60 NHL-matcher och 224 AHL-matcher.

Till nästa säsong blir det dock dags att söka en ny klubb.

För Värmlands Folkblad bekräftar nämligen Joakim Persson, agent för spelaren, att det inte blir någon fortsättning i Boston. Istället kan övriga 31 NHL-lag börja uppvakta svensken från och med den 1 juli.

– Boston har givit oss tillstånd att redan nu börja prata med andra lag för att se vilket intresse som finns. Så det är de samtalen vi är mitt inne i nu, och jag ska strax över till Vegas på NHL-draften den 28-29 juli och där fortsätta ha samtal och dialoger, säger agenten.

“Det är de tre alternativen som finns”

Oskar Steen har Forshaga som moderklubb och har fått en stor del av sin hockeyuppfostran i Färjestad. Det är därför inte konstigt att supportrarna börjar drömma om en återkomst för 26-åringen.

Men först ska intresset bland de övriga klubbarna ses över och sedan finns även Schweiz med i bilden vid en eventuell återkomst till Europa. Där Rickard Wallin och Joakim Persson så klart har en kontakt.

– Själva affärskontakten har jag som agent. Sen får vi se om det blir en fortsättning i NHL eller om det blir SHL eller Schweiz. Det är de tre alternativen som finns. Samma sak där, jag har dialog och kontakt med de lag i Europa som hört av sig. Men huvudfokus är Nordamerika just nu.

Senast forwarden spelade i SHL blev det 37 poäng på 46 matcher för Färjestad.


TV: Gustav Forsling efter andra Stanley Cup-finalen

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: