Klart: Vimmerbys ishall rustas upp

Arena Hansson Konsult & Konstruktion har varit i behov av upprustningar inför Vimmerbys debutsäsong i Hockeyallsvenskan. Nu har kommunen beslutat att genomföra satsningen.
– Även om vi har sett det här som en självklarhet, så är det så klart en glädje när beslutet tas, säger klubbchefen Andreas Zukiewicz till Dagens Vimmerby.

Under fredagen lät en oening kommunstyrelse i Vimmerby meddela att kommunen kommer genomföra de upprustningar som krävs för att nykomlingen Vimmerby Hockeys ishall Arena Hansson Konsult & Konstruktion ska motsvara ligans krav.

– Det är klart att det är skönt, men jag har sett positivt på det här hela tiden och trott att man skulle landa i det här. Något annat kan man inte tro, säger klubbchefen Andreas Zukiewicz till Dagens Vimmerby.

“En glädje”

Kostnaden kommer att landa på runt fem miljoner kronor.

– Nu är det på pränt att det blir av. Hade det blivit ett nej, så hade det blivit oerhört mycket jobb för klubben. Vi har redan kommit en bra bit på sponsorbiten och stora delar av truppen är spikad. Hade det blivit ett nej så är det mycket som hade rivits upp. Även om vi har sett det här som en självklarhet, så är det så klart en glädje när beslutet tas, säger Zukiewicz.

Kraftig hyreshöjning

Till följd av upprustningen väntar en kraftig hyreshöjning för den allsvenska nykomligen. Från att tidigare ha betalat 440 000 kronor i årshyra kommer den nya hyran att landa på 640 000 kronor enligt Dagens Vimmerby.

– Vi har budgeterat med en höjning och hade önskat att den var så låg som möjligt. Nu är den vad den är och vi ser det som hanterbart. Jag har ingen mer kommentar kring det, säger Zukiewicz.


TV: Bröderna Lindbloms återförening

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: