Lettland tog hem segern mot Slovakien

Lettland vann i grupp B i hockey-VM med 3-2 (1-0, 0-0, 1-2, 0-0, 1-0) efter straffar mot Slovakien.

Lettland tog ledningen efter 18.39, genom Ralfs Freibergs på pass av Miks Indrasis och Rihards Bukarts.

Inget av lagen lyckades göra mål i andra perioden. 2.04 in i tredje perioden nätade Slovakiens Martin Pospisil på pass av Pavol Regenda och Michal Ivan och kvitterade för Slovakien.

Laget tog ledningen med 1.44 kvar att spela genom Peter Cehlarik framspelad av Juraj Slafkovsky och Marek Hrivik.

Lettland kvitterade till 2-2 med 1.20 kvar att spela genom Oskars Cibulskis assisterad av Miks Indrasis och Janis Jaks.

I straffläggningen var det Lettland som avgjorde till 2-3. Den avgörande straffen stod Dans Locmelis för.

För Slovakien gör resultatet att man nu ligger på fjärde plats i tabellen, medan Lettland är på femte plats.

Slovakien tar sig an Sverige i nästa match tisdag 21 maj 20.20. Lettland möter samma dag 16.20 USA.