Seger för Österrike mot Finland

Österrike vann med 3-2 (0-2, 1-0, 2-0) i grupp A i hockey-VM mot Finland på torsdagen.

Segermålet för Österrike stod Benjamin Baumgartner för med bara en sekunder kvar av matchen.

Finland startade matchen bäst och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom mål av Saku Mäenalanen och Oliver Kapanen. Efter 3.36 i andra perioden slog Mario Huber till, framspelad av Thomas Raffl och Benjamin Nissner och reducerade åt Österrike. 9.51 in i tredje perioden nätade Österrikes Thimo Nickl på pass av Benjamin Nissner och Mario Huber och kvitterade för Österrike.

Laget avgjorde matchen med en sekund kvar att spela genom Benjamin Baumgartner framspelad av Lukas Haudum och Manuel Ganahl. Baumgartner fullbordade därmed Österrikes vändning.

Efter fyra matcher har Finland nu sju poäng och Österrike har fyra poäng.

Nästa motstånd för Finland är Kanada. Lagen möts lördag 18 maj 16.20 i O2 Arena. Österrike tar sig an Tjeckien fredag 17 maj 20.20.