HOCKEY-VM: Hattrick av Oliver Kapanen när Finland slog Storbritannien

Finland vann mot Storbritannien i grupp A i Hockey-VM herr. Segersiffrorna skrevs till 8-0 (1-0, 5-0, 2-0). Detta efter hattrick av Timrås nyförvärv Oliver Kapanen.

Det var första segern för Finland, efter 0-1 mot Tjeckien i första matchen.

Finland tog ledningen efter 16 minuters spel, genom Oliver Kapanen assisterad av Oliwer Kaski. I andra perioden var Finland starkast och gick från 1-0 till 6-0 genom mål av Jesse Puljujärvi, Jere Innala, Juuso Riikola, Oliver Kapanen och Olli Määttä. Det skulle komma mer från Finland. Finland fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 8-0. Målen i sista perioden gjordes av Mikko Lehtonen och Oliver Kapanen.

Hattrick av Oliver Kapanen

Finlands Mikael Granlund hade fyra assists, Jesse Puljujärvi gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål, Ahti Oksanen hade tre assists och Oliver Kapanen gjorde tre mål.

Måndag 13 maj 16.20 spelar Finland borta mot Norge. Storbritannien möter Schweiz borta i O2 Arena onsdag 15 maj 20.20.

Här hittar du hela spelschemat för hockey-VM 2024.

Här hittar du all information du behöver om hockey-VM 2024.