Ny seger mot Carolina ger NY Rangers chans att avgöra

NY Rangers har gett sig själv ett riktigt bra läge i matchserien mot Carolina i Stanley Cup-kvartsfinal herr, efter vinst på bortaplan med 3-2 (0-1, 1-0, 1-1, 1-0) efter förlängning. NY Rangers leder nu matchserien med 3-0, och behöver bara en seger till för att ta sig till semifinal.

Artemi Panarin slog till 1.43 in i förlängningen och blev matchhjälte med sitt 3-2-mål.

Carolina Hurricanes tog ledningen efter 10.19, genom Jake Guentzel framspelad av Dmitry Orlov och Andrei Svechnikov. Efter 8.34 i andra perioden nätade Chris Kreider, på pass av Mika Zibanejad och kvitterade för New York Rangers. Efter 6.25 i tredje perioden gjorde NY Rangers 1-2 genom Alexis Lafreniere.

Med 1.23 kvar att spela av matchen kunde Andrei Svechnikov kvittera till 2-2 för Carolina. I förlängningen tog det 1.43 innan NY Rangers avgjorde till 2-3. Stor matchhjälte blev Artemi Panarin, på pass av Vincent Trocheck.

Nästa match spelas på söndag 03.00, i PNC Arena.