3-1 i matchserien – efter ny seger för Skellefteå mot Rögle

Skellefteå har tagit greppet om matchserien mot Rögle i SM-finalen herr, efter seger efter förlängning på bortaplan med 2-1 (0-0, 1-1, 0-0, 1-0). Skellefteå har greppet om matchserien med 3-1 och kan avgöra matchserien på måndag.

Andreas Johnson slog till 12.20 in i förlängningen och blev matchhjälte med sitt 2-1-mål.

Den första perioden slutade mållös. Skellefteå AIK gjorde 0-1 genom Andreas Johnson efter 2.31 i andra perioden.

Med 4.6 kvar att spela av perioden kunde Anton Bengtsson göra 1-1 för Rögle BK. Tredje perioden slutade mållös, och matchen fortsatte till förlängning. I förlängningen tog det 12.20 innan Skellefteå avgjorde till 1-2. Matchvinnare för bortalaget blev Andreas Johnson, på pass av Anton Olsson och Axel Sandin-Pellika.

Nästa match spelas i Skellefteå Kraft Arena på måndag 19.30.