Ryck i sista perioden avgjorde för St Louis hemma mot Seattle

En jämn match mellan hemmalaget St Louis och gästande Seattle avgjordes först i tredje perioden. Då drog St Louis ifrån och vann matchen i NHL med 4-1 (1-1, 0-0, 3-0).

Första perioden var jämn. Seattle inledde bäst och tog ledningen genom Jared McCann efter 14.24, men St Louis kvitterade genom Kasperi Kapanen i slutet av perioden.

Andra perioden blev mållös. I tredje perioden var det hemmalaget som dominerade och gick från 1-1 till 4-1 genom mål av Jordan Kyrou, Brayden Schenn och Nathan Walker och avgjorde matchen. Det sista målet kom med 1.60 kvar att spela.

Torsdag 18 april 03.30 spelar St Louis borta mot Dallas i sista omgången. Seattle möter Winnipeg borta i Bell MTS Place onsdag 17 april 02.00.