Minnesota bröt Ottawas fina vinstsvit

Ottawa har spelat bra i NHL. Inför matchen borta mot Minnesota hade laget tagit fem raka segrar. På onsdagen tog det stopp och matchen i Xcel Energy Center slutade 3-2 (1-0, 1-1, 1-1). Det var första förlusten sedan den 22 mars för Ottawa.

Vinni Lettieri stod för Minnesotas avgörande mål 13.04 in i tredje perioden.

I början av matchen var Minnesota starkast och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom mål av Mason Shaw och Matt Boldy. Efter 7.43 i andra perioden nätade Drake Batherson, och reducerade åt Ottawa. 2.44 in i tredje perioden nätade Ottawas Jakob Chychrun framspelad av Drake Batherson och Tim Stutzle och kvitterade för Ottawa.

13.04 in i perioden slog Vinni Lettieri till framspelad av Mason Shaw och avgjorde matchen för Minnesota.

Minnesota har två segrar och tre förluster och 11–16 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Ottawa har fyra vinster och en förlust och 18–10 i målskillnad. Det här var Minnesotas tolfte uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Ottawas 13:e uddamålsförlust.

Det här betyder att Minnesota är kvar på sjätte plats, och Ottawa stannar på sjunde plats, i tabellen.

Fredag 5 april spelar Minnesota hemma mot Colorado 02.00 och Ottawa mot Florida hemma 01.00 i Canadian Tire Centre.