Straffar avgjorde när Huge vann mot Hille/Åbyggeby

Hille/Åbyggeby tog emot Huge hemma i en riktigt jämn match i hockeytrean Gästrikland. Efter ordinarie matchtid var matchen oavgjord, lika så efter förlängningen, och först i straffläggningen kunde Huge avgöra till 4-3 (2-1, 1-0, 0-2, 0-0, 1-0). Rasmus Westerberg blev hjälte i straffläggningen.

Första perioden var jämn. Hille/Åbyggeby inledde bäst och tog ledningen genom Oskar Englund efter 12.08, men Huge kvitterade genom Johan Stenberg. Och Huge hann också ta ledningen, genom Edvin Larsson. Efter 2.42 i andra perioden slog Johan Stenberg till återigen, på pass av Erik Noren och Rasmus Hjalmarsson och gjorde 1-3. 6.42 in i tredje perioden nätade Hille/Åbyggebys Filip Åkerlund framspelad av Marcus Jacobsson och reducerade för Hille/Åbyggeby.

Efter 15.23 slog Victor Strand till framspelad av Marcus Lindblom och kvitterade för Hille/Åbyggeby.

I straffläggningen var det Huge som avgjorde till 3-4. Den avgörande straffen stod Rasmus Westerberg för.

Huges Rasmus Hjalmarsson hade tre assists.

Det här var Hille/Åbyggebys tredje uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Huges femte uddamålsseger.

Det här betyder att Hille/Åbyggeby är kvar på femte plats, och Huge stannar på andra plats, i tabellen.

Tisdag 23 januari spelar Hille/Åbyggeby hemma mot Lindefallet 20.00 och Huge mot Hedesunda borta 19.30 i Hedesunda Ishall.