Kungsör vann toppmötet mot Örnen/Örebro HU

Kungsör besegrade Örnen/Örebro HU hemma i den seriefinalen med 4-1 (0-1, 2-0, 2-0) i hockeytrean Örebro/Västmanland på fredagen.

– Riktigt fin match från vår sida där samtliga femmor kommer till spel och gör det riktigt bra. Det syns att vi är taggade för stundande kval och vi har precis det go i laget som man vill ha. Hatten av för en så nära perfekt grundserie, nu hoppas jag folk skrapar sig ner till hallen och stöttar oss och bär fram oss i kvalet, tyckte Kungsörs tränare Fredrik Pettersson, efter matchen.

Örnen/Örebro HU startade matchen piggt och tog ledningen direkt i matchöppningen. Efter bara 3.05 slog Joakim Berzelius till. Efter 5.36 i andra perioden slog Johannes Jansson till, på pass av Anton Nygren och Linus Haglind och kvitterade för Kungsör.

Hampus Nilsson gjorde dessutom 2-1 efter 17.35 framspelad av Tim Nygren.

I tredje perioden var Kungsör starkast och gick från 2-1 till 4-1 genom två snabba mål i mitten av perioden av Johannes Jansson och Lucas Gustavsson och avgjorde matchen.

Båda lagen har nu fyra segrar och en förlust på de senaste fem matcherna, Kungsör med 31–12 och Örnen/Örebro HU med 28–17 i målskillnad.

Serien är nu färdigspelad. Kungsör slutar på första plats, och Örnen/Örebro HU på andra plats. Båda lagen är därmed klara för kvalspel uppåt.

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: