Kungsör vann toppmötet mot Nora

Kungsör besegrade Nora borta i den tidiga seriefinalen med 7-3 (2-0, 3-2, 2-1) i hockeytrean Örebro/Västmanland på tisdagen.

Det här betyder dock inga förändringar i tabellen. Nora ligger kvar på andra plats i tabellen, och Kungsör är i fortsatt serieledning. Nio poäng skiljer nu lagen åt.

– Vi öppnade bra och spelade bra första perioden trots 0-2 på resultattavlan. I andra tog KIK över men vi lyckas hålla nere siffrorna. Sista perioden försökte vi komma ifatt men kunde inte riktigt komma till bra lägen. KIK vinner rättvist, kommenterade Noras tränare Kaj Eskelinen.

Kungsörs tränare Fredrik Pettersson tyckte till om matchen:

– Riktigt skön seger mot ett Nora med stark form. Vi visar upp ett riktigt diciplinerat spel genom hela matchen och alla krigar för varandra och då är vi svårslagna. Extra kul att alla femmor levererar och det är riktigt välförtjänt idag!

Efter fyra segrar i rad för Nora tog det stopp. Kungsör tog i stället tolfte segern i rad.

I början av matchen var Kungsör starkast och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom mål av Johan Pettersson och Johannes Jansson. Även i andra perioden var det Kungsör som var starkast. Laget vann perioden med 2-3 och ställningen efter två perioder var 2-5.

Kungsör gjorde två snabba mål tidigt i tredje perioden och gick från 2-5 till 2-7, målen av Johan Pettersson och Simon Jågas. Målen punkterade matchen.

Oskar Hallor reducerade förvisso, men närmare än 3-7 kom inte Nora. Kungsör tog därmed en säker seger.

Kungsörs Johan Pettersson stod för tre poäng, varav två mål och Tim Åberg gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål.

Nora tar sig an Fellingsb/Frövi i nästa match borta fredag 19 januari 19.00. Kungsör möter samma dag 19.30 Örnen/Örebro HU borta.

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: