Gimo avgjorde i förlängningen mot Vallentuna-Ormsta

Det var lika efter 60 minuter, men i förlängningen kunde till slut Gimo avgöra den jämna matchen borta mot Vallentuna-Ormsta i Hockeytrean östra fortsättningsserie. Slutresultatet blev 6-7 (2-1, 1-3, 3-2, 0-1). Loke Severin stod för det avgörande målet i förlängningen och blev matchhjälte för Gimo.

I första perioden var det Vallentuna-Ormsta som var starkast. Laget vann perioden med 2-1.

Gimo hade greppet över spelet i andra perioden. Laget vann perioden med 1-3 och ställningen efter två perioder var 3-4.

3.00 in i tredje perioden slog Loke Severin till på pass av Elias Grehn och Melker Edin och ökade ledningen för Gimo.

7.21 in i perioden nätade Vallentuna-Ormstas Kevin Persson på nytt framspelad av Alfred Wredh och reducerade för Vallentuna-Ormsta.

Efter 9.50 nätade Jack Norling och kvitterade för Vallentuna-Ormsta.

Efter 13.29 slog Albin Säteri till ännu en gång på pass av Timmy Andersson och Carl Melander och gav Gimo ledningen.

Efter 15.02 gjorde Tobias Dahlström mål återigen framspelad av Adam Gradin och Kevin Persson och kvitterade för Vallentuna-Ormsta.

I förlängningen tog det 2.31 innan Gimo avgjorde till 6-7. Stor matchhjälte blev Loke Severin, på pass av Albin Säteri och Timmy Andersson.

Gimos Albin Säteri stod för fyra poäng, varav två mål och Carl Melander hade tre assists. Alfred Wredh hade tre assists för Vallentuna-Ormsta och Kevin Persson gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål.

Vallentuna-Ormsta har fem förluster och 20–37 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Gimo har två vinster och tre förluster och 26–27 i målskillnad.

Det här betyder att Vallentuna-Ormsta är kvar på sjunde och sista plats, och Gimo stannar på sjätte plats, i tabellen.

I nästa omgång har Vallentuna-Ormsta Farsta borta i Farsta Ishall, tisdag 30 januari 19.30. Gimo spelar hemma mot Nynäshamn söndag 28 januari 16.00.