Svårstoppade Norrtälje fortsätter vinna – 11-4 mot Vallentuna-Ormsta

Det blev 11-4 (5-1, 4-2, 2-1) borta mot Vallentuna-Ormsta på fredagen och därmed också den fjärde raka segern i Hockeytrean östra fortsättningsserie för Norrtälje. Det innebär också att Vallentuna-Ormsta åkte på femte raka förlusten.

Norrtäljes huvudtränare Anders Söderström om matchen:

– En match som denna är svåranalyserad och vi ska inte dra för stora växlar av den. Vi sätter gasen i botten och spelar ut. Vi är flera klasser bättre än Vallentuna-Ormsta idag. Lundberg fick igång poängproduktionen och många med han hade en fin afton. Detta var minuter sista match innan jag reser iväg en tid. Min nya kollega och nyfunne vän Richard Nilsson Sahlin kommer leda det här kanongänget med bravur i minuter frånvaro. Jag njöt i 60 minuter och kvällens höjdpunkt var att se Björne hoppa in och spela stabilt mellan stolparna i sista perioden. Nu är siktet inställt på Nynäshamn i nästa omgång innan vi ska fylla hallen här hemma fredagen den 2 feb! På återseende.

I första perioden var det Norrtälje som var starkast. Laget vann perioden med 1-5.

Norrtälje var starkast i även i andra perioden. Laget vann perioden med 2-4 och ställningen efter två perioder var 3-9.

Efter 13.40 i tredje perioden ökade Norrtälje på till 3-10, återigen genom Jonathan Lundberg.

Efter 14.23 av matchen kunde Kevin Persson göra 4-10 för Vallentuna-Ormsta.

Norrtälje kunde dock avgöra till 4-11 med 2.42 kvar av matchen genom Jessie Lindsjö.

Norrtäljes Jonathan Lundberg stod för fem poäng, varav tre mål, Ludvig Wiita-Adamsson gjorde ett mål och spelade fram till fyra mål, Gabriel Wiita-Adamsson gjorde två mål och ett assist och Anton Jansson gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål. Alfred Wredh hade tre assists för Vallentuna-Ormsta och Adam Gradin gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål.

För Norrtälje gör resultatet att man nu ligger på tredje plats i tabellen, medan Vallentuna-Ormsta är på sjunde och sista plats.

Vallentuna-Ormsta tar sig an Gimo i nästa match hemma tisdag 23 januari 19.40. Norrtälje möter Nynäshamn borta fredag 26 januari 19.10.


Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: