Norrtälje vann efter förlängning mot Farsta

Det var lika efter 60 minuter, men i förlängningen kunde till slut Norrtälje avgöra den jämna matchen borta mot Farsta i Hockeytrean östra fortsättningsserie. Slutresultatet blev 3-4 (0-1, 2-2, 1-0, 0-1). Vladimir Chetverikov blev matchhjälte för Norrtälje med sitt mål i förlängningen.

Norrtäljes huvudtränare Anders Söderström om matchen:

– Vi åker ifrån Farsta med en bra prestation i bagaget. Över 60 minuter tycker jag vi är det klart bästa laget. Vi äger mycket puck och för matchen vilket skottstatistiken 12-29 efter två perioder indikerar. Lägena de kommer till skapas egentligen av några misstag vi gör och matchen är resultatmässigt jämn. I sista perioden får de energi av några powerplay och sitt kvitteringsmål. Vi fortsätter vara bättre i spelet och vinner rättvist efter övertid. Vi ville ha 3 poäng, men en seger är en seger. Vi trummar vidare!

Norrtälje tog ledningen efter 5.35, genom Gabriel Wiita-Adamsson framspelad av Rasmus Blomqvist. Efter 3.42 i andra perioden slog Kim Miller till, på pass av William Kroon och Felix Johansson och kvitterade för Farsta.

Norrtäljes Ludvig Wiita-Adamsson gjorde 1-2 efter 8.21 framspelad av Gustaf Wiita-Adamsson och Gabriel Wiita-Adamsson.

Ludvig Wiita-Adamsson gjorde dessutom 1-3 efter 12.01 framspelad av Gustaf Wiita-Adamsson.

Farstas William Lindh gjorde 2-3 efter 18.30 på pass av Isac Guve-Törling och Carl Kimell.

6.09 in i tredje perioden slog Philip Holmqvist till framspelad av Elias Persson och Viktor Hejdenberg och kvitterade för Farsta. I förlängningen tog det 3.18 innan Norrtälje avgjorde till 3-4. Stor matchhjälte blev Vladimir Chetverikov, på pass av Ludvig Wiita-Adamsson och Niclas Henningsson.

Norrtäljes Ludvig Wiita-Adamsson stod för tre poäng, varav två mål.

Efter fem matcher har Farsta nu tio poäng och Norrtälje har åtta poäng.

Farsta tar sig an Österåker i nästa match borta fredag 19 januari 19.30. Norrtälje möter samma dag 19.40 Vallentuna-Ormsta borta.