Efter förlustsviten: Seger igen för Trollhättans HC – 6-2 mot Uddevalla

Fyra förluster i rad i Hockeytrean södra A fortsättningsserie fick vara nog. Hemma mot Uddevalla bröts den tuffa sviten för Trollhättans HC. Det blev 6-2 (2-1, 2-0, 2-1) i matchen på tisdagen.

– Vi spelar med rätt inställning idag, får långa anfall som ger oss energi att mala på. Vi får göra 6 mål och det är kul för killarna att hårt arbete lönar sig. Försvarsmässigt kan vi bättre. Vi vinner rättvist och får passa på att njuta ett par dagar, kommenterade Trollhättans HC:s assisterande tränare Christian Erkkilä efter matchen.

Trollhättans HC startade matchen vassast. Laget ryckte åt sig en 2-0-ledning genom mål av Isac Russberg Svensén innan Uddevalla svarade och gjorde 2-1 genom Andrew Lytle. I andra perioden var Trollhättans HC starkast och gick från 2-1 till 4-1 genom mål av Kaspian Karlsson och Mathias Öberg. Trollhättans HC gjorde två snabba mål i tredje perioden och gick från 4-1 till 6-1, målen av Kaspian Karlsson och Kaspian Karlsson, och punkterade matchen.

Felix Henning reducerade förvisso, men närmare än 6-2 kom inte Uddevalla. Trollhättans HC tog därmed en stabil seger.

Kaspian Karlsson gjorde tre mål för Trollhättans HC och spelade dessutom fram till ett mål.

För Trollhättans HC gör resultatet att laget nu ligger på femte plats i tabellen, medan Uddevalla är sist, på sjätte plats.

Tisdag 13 februari 19.40 spelar Trollhättans HC hemma mot Lysekil. Uddevalla möter LN 70 borta i Lödöseborg fredag 9 februari 19.00.