Henning och Bergqvist Månskär säkrade segern för Uddevalla mot Tidaholms HF

Matchen i Hockeytrean södra A fortsättningsserie mellan hemmalaget Tidaholms HF och gästande Uddevalla var oavgjord vid full tid, efter Felix Hennings kvittering till 6-6 för Uddevalla med bara 33 sekunder kvar av spela av ordinarie matchtid. I förlängningen kom avgörandet, där bortalaget spikade segerresultatet, 7-6 (0-4, 4-2, 2-0, 1-0) genom Dylan Bergqvist Månskär.

– Vi som lag gör inte det som krävs i 60 minuter. Vi spelar bra första 20, därefter blir vi bekväma och sätter varandra i dåliga och konstiga lägen. Tråkigt, idag förlorade vi 2 poäng, kommenterade Tidaholms HF:s tränare Jimmy Salker.

Uddevallas lagledare Niklas Samuelsson:

– En riktig karaktärsseger. Vinstvarnar matchen riktigt dåligt. Bussresan satt kvar i benen och hamnar snabbt i ett 4 måls underläge. Vi jobbar oss in i matchen successivt och är det bättre laget i övertidsperioden.

Segermålet för Uddevalla stod Dylan Bergqvist Månskär för 2.56 in i förlängningen.

Tidaholms HF spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 4-0 genom två mål av Noah Liljegren Blomqvist, ett mål av Anton Thelander och ett mål av Nils Lindberg. I andra perioden var det i stället Uddevalla som hade övertaget. Laget vann perioden med 2-4 och ställningen efter två perioder var 6-4.

Även i tredje perioden var det Uddevalla som var starkast. Laget vann perioden med 0-2 och ställningen efter tre perioder var 6-6.

I förlängningen tog det 2.56 innan Uddevalla också avgjorde till 6-7. Stor matchhjälte blev Dylan Bergqvist Månskär, framspelad av Felix Henning.

Uddevallas Felix Henning stod för fyra poäng, varav två mål och Pontus Nestorsson gjorde ett mål och två assist. Sebastian Eneland och Noah Liljegren Blomqvist gjorde två mål och ett assist var för Tidaholms HF.

Det här var Tidaholms HF:s andra uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Uddevallas andra uddamålsseger.

För hemmalaget betyder resultatet första plats i tabellen. Uddevalla är på fjärde plats.

Nästa motstånd för Tidaholms HF är Lysekil. Lagen möts fredag 19 januari 19.30 i Rosenbergs ishall. Uddevalla tar sig an Tibro IK hemma lördag 20 januari 16.10.