Wettern vände underläge och vann

Wettern låg under med två mål efter första perioden i hemmamatchen i Hockeytrean södra D fortsättningsserie mot Valdemarsvik. Men laget vände underläget, och vann, med 4-3 (1-3, 1-0, 2-0) i söndagens match i Vadstena Ishall.

– Vi fick en dålig start på matchen. Men biter ihop och visar att vi är det bättre laget då vi vinner på en riktig laginsats, tyckte Wetterns lagledare Björn Yngve, efter matchen.

Gustav Österberg slog till 4.05 in i sista perioden och blev matchhjälte med sitt 4-3-mål.

Valdemarsvik stod för tre raka mål i första perioden när laget ryckte åt sig ledningen med 0-3, på bara 8.37 i mitten av perioden.

Med 3.42 kvar att spela av perioden kunde Gustav Österberg göra 1-3 för Wettern. Wettern reducerade igen efter 6.20 genom Lukas Petterson framspelad av Harry Eke-Göransson och Fredrik Kall. 2.24 in i tredje perioden nätade Wetterns Christer Gustafsson på pass av Martin Carlswärd och kvitterade för Wettern.

Efter 4.05 nätade Gustav Österberg återigen på pass av Linus Wallinder och Olle Carlsvärd och avgjorde matchen. Österberg fullbordade därmed lagets vändning.

Wettern ligger på fjärde plats i tabellen efter matchen, medan Valdemarsvik ligger på femte plats.

I nästa match möter Wettern Linköping Mighty Ravens borta och Valdemarsvik möter Eksjö hemma. Båda matcherna spelas söndag 21 januari 16.00.