Väntad seger för Charlottenberg som förlänger vinstsviten

Allt talade för seger för Charlottenberg, och så blev det också när vinstmaskinen mötte Säffle på bortaplan. Efter segersiffrorna 8-4 (2-4, 3-0, 3-0) har nu Charlottenberg sju raka segrar. Säffle har fem förluster i rad i HockeyTrean Värmland.

Charlottenbergs lagledare Helge Wiklund:

– Härlig seger som gör att vi kommer upp på andraplatsen i serien. Kvalspelet är nära nu.

I första perioden var det Säffle som var starkast. Laget vann perioden med 4-2.

Charlottenberg hade greppet över spelet i andra perioden. Laget vann perioden med 0-3 och ställningen efter två perioder var 4-5.

I tredje perioden var Charlottenberg starkast och gick från 4-5 till 4-8 genom två mål av Viktor Qvist och ett mål av Gustav Nilsson i slutet av perioden och avgjorde matchen. Det sista målet kom med 1.37 kvar att spela.

Viktor Qvist gjorde två mål för Charlottenberg och spelade dessutom fram till ett mål och Otto Kihlstadius hade tre assists.

För Charlottenberg gör resultatet att man nu ligger på andra plats i tabellen, medan Säffle är på sjunde och sista plats.

I nästa omgång har Säffle Filipstad borta i Wasahallen, fredag 19 januari 19.00. Charlottenberg spelar hemma mot Filipstad fredag 26 januari 19.30.