Sunderby en lätt match för Burträsk som vann klart

Det blev en klar seger för Burträsk vann på hemmaplan mot Sunderby i HockeyTvåan Alltvåan norra AB herr. Burträsk vann med klara 6-1 (4-0, 0-1, 2-0). Det var dessutom en skön revansch från senaste mötet, som Sunderby vann med 5-2.

– Vi gör en bra match men siffrorna speglar inte matchen helt. I första perioden så skapar Sunderbyn många vassa lägen men Hampus i målet gör flera imponerande räddningar. Ju längre matchen pågår så kontrollerar vi spelet bättre och i tredje känns det stabilt, tyckte Burträsks tränare Lars Isaksson, efter matchen.

Burträsk spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 4-0 genom två mål av Edvin Anthony, ett mål av Andreas Lundmark och ett mål av Melvin Schönfeldt. Efter 19.13 i andra perioden nätade Fredrik Hansson, på pass av Carl Sandin och reducerade åt Sunderby. Burträsk fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 6-1. Målen i sista perioden gjordes av Jonathan Berglund och Lucas Nilsson.

Burträsks Edvin Anthony stod för två mål och två assists, Jonathan Berglund gjorde ett mål och spelade dessutom fram till tre mål och Edvin Hedlund hade tre assists.

Burträsk stannar därmed på tredje plats, och Sunderby på sjunde plats, i tabellen. Ett fint lyft i tabellen för Burträsk som så sent som den 13 januari låg på åttonde plats.

Burträsk tar sig an Lejon i nästa match hemma fredag 9 februari 19.30. Sunderby möter Kiruna City hemma lördag 10 februari 15.15.