Ånge vann klart hemma mot Sollefteå

Ånge tog en enkel seger mot Sollefteå hemma i Kastbergshallen i hockeytvåan norra CD herr. Laget dominerade matchen, som slutade 7-2 (2-1, 4-1, 1-0).

– Vi lyckas ta 3 poäng med en otroligt bra effektivitet i avsluten, några riktigt fina mål bjöd vi på. Sedan har vi stora problem att sortera i egen zon och tur att vi har en målvakt Liam som gör en kanonmatch. Nu är det till att ladda om för en ny match på söndag, kommenterade Ånges tränare Peter Fasth.

Ånge tog ledningen efter sex minuters spel, genom Viktor Widén assisterad av Oskar Nordlund och Rasmus Ulander.

Sollefteå kvitterade till 1-1 efter 7.44, när Aaron Ryback hittade rätt på pass av Mathias Nordström och Patrik Söderholm.

Ånge tog ledningen på nytt efter 8.27, genom Rasmus Ulander framspelad av Oskar Nordlund och Anton Tumfart.

Ånge var starkast i även i andra perioden. Laget vann perioden med 4-1 och ställningen efter två perioder var 6-2.

14.38 in i tredje perioden nätade Ånges Filip Forsberg Nordenmark och ökade ledningen för Ånge. Det fastställde slutresultatet till 7-2.

Ånges Oskar Nordlund hade fyra assists och Rasmus Ulander stod för två mål och två assists.

Det här betyder att Ånge är kvar på sjätte plats, och Sollefteå stannar på tredje plats, i tabellen.

Nästa motstånd för Ånge är Kramfors-Alliansen. Lagen möts söndag 28 januari 14.00 i Kastbergshallen. Sollefteå tar sig an Kramfors-Alliansen borta fredag 26 januari 19.30.