Seger för Kovland i toppmötet med Sollefteå

Kovland tog en tung seger på bortaplan mot Sollefteå i toppmötet i hockeytvåan norra CD herr på tisdagen. Matchen slutade 3-4 (0-2, 0-2, 3-0).

– Kovlands är ett bra lag, väldigt skickligt och de spelar snabbt. 55 minuter av matchen var vi där med dem. Jag är mycket stolt över vår grupp för deras insats och en attityd om att aldrig ge upp, tyvärr fick vi bara ont om tid, kommenterade Sollefteås tränare Aaron Ryback.

Kovlands tränare Stefan Smedberg tyckte så här om matchen:

– Vi gör en okej match. Vi fastnar lite i deras press i de två första perioderna. Dom ligger också mycket på rulle och vi släpper till en del kontringar. Men Elvis gör en bra match i kassen och stänger igen när det behövs. Tredje perioden är egentligen vår bästa trots att vi släpper in 3 mål. Då spelar vi riktigt bra taktisk men de får tre lägen på rent slarv från vår sida som de sätter dit. Men skönt att vi håller ihop och får med oss alla tre poäng.

Segern var Kovlands fjärde på de senaste fem matcherna.

Kovland startade matchen bäst och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom två snabba mål tidigt i perioden av Filip Wallsten och Fredrik Olsson. Kovland gjorde två snabba mål tidigt i andra perioden och gick från 0-2 till 0-4, målen av Viktor Eckmyhl och Albin Olsson. Målen punkterade matchen. William Everson, Patrik Söderholm och Patrik Söderholm reducerade tre gånger om och skapade riktig nerv, men närmare än 3-4 kom inte Sollefteå.

Sollefteås Patrik Söderholm stod för två mål och ett assist.

Det här var Sollefteås tredje uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Kovlands tredje uddamålsseger.

Sollefteå stannar därmed på tredje plats, och Kovland på andra plats, i tabellen.

På fredag 19 januari 19.30 spelar Sollefteå borta mot Njurunda, och Kovland hemma mot AIK Härnösand.

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: