Värmdö tog ännu en seger – 5-1 mot Lidingö

Värmdö är svårstoppat för tillfället. När laget mötte Lidingö hemma i Ekhallen på fredagen blev det ännu en seger. Slutresultatet 5-1 (2-0, 1-1, 2-0) innebär att Värmdö nu har sju segrar i följd i hockeytvåan östra herr.

Lidingös tränare Martin Pilö kommenterade matchen:

– Vårt spel i egen zon är alldeles för naivt. Vi sorterar dåligt och ger Värmdö flera gratischanser framför vårt mål. Vi har 3-4 frilägen som vi inte utnyttjar och då blir det svårt att vinna hockeymatcher.

Värmdö spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 3-0 genom två mål av Alexander Ahlin och ett mål av Sebastian Alamartin. Efter 7.51 i andra perioden slog Victor Fälth till, på pass av Marco Sandelgård och Albin Melin och reducerade åt Lidingö. Värmdö fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 5-1. Målen i sista perioden gjordes av Marcus Olsson och Joel Ahlin.

Värmdös Joel Ahlin stod för ett mål och två assists.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Värmdö på femte plats och Lidingö på elfte plats. Ett fint lyft i tabellen för Värmdö som så sent som den 6 januari låg på nionde plats.

Värmdö tar sig an Nacka i nästa match borta fredag 26 januari 19.10. Lidingö möter Sollentuna hemma tisdag 23 januari 19.30.