Straffseger för Värmdö borta mot Spånga

Värmdö vann en riktigt jämn match mot Spånga i hockeytvåan östra herr. Avgörandet kom först i straffläggningen där bortalaget var starkare och vann med 5-4 (1-1, 1-2, 2-1, 0-0, 1-0). Det avgörande straffmålet stod Adam Björklund för.

– Surt att förlora på straffar igen! Vi spelar stundtals riktigt bra ikväll också, och har flera lägen att punktera matchen när vi leder med mindre än fem minuter kvar, men vi har motstuds nu och det blåser motvind för Spånga Hockey. Vi behöver hitta hur vi ska få tre poäng från vårt spelövertag och stundtals fina spel. En utmaning vi får möjlighet att lösa redan på fredag igen då vi åker till Viggbyholm, tyckte Spångas tränare Niklas Lundqvist, efter matchen.

Därmed har Värmdö vunnit sex matcher i rad i hockeytvåan östra herr.

Första perioden var jämn. Värmdö inledde bäst och tog ledningen genom Hampus Berg efter 7.34, men Spånga kvitterade genom Gabriel Hemström efter 15.42. Spånga startade också andra perioden bäst. Laget gick från 1-1 till 3-1 genom mål av Liam Blombergsson och Oscar Sohrner innan Värmdö svarade och gjorde 3-2 genom Joel Ahlin. 10.16 in i tredje perioden slog Marcus Olsson till på pass av Joel Ahlin och kvitterade för Värmdö.

15.02 in i perioden nätade Spångas Henric Croneld framspelad av William Berglind och Andreas Maier och gav laget ledningen för Spånga.

Efter 17.52 slog Hampus Berg till ännu en gång framspelad av Adam Björklund och Jamie Dahlgren och kvitterade för Värmdö.

Fjärde perioden blev mållös.

Värmdös Adam Björklund stod för fyra poäng, varav ett mål och Joel Ahlin gjorde ett mål och spelade fram till två mål.

Spånga har två vinster och tre förluster och 15–13 i målskillnad på de senaste fem matcherna. Det här var Spångas femte uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Värmdös femte uddamålsseger.

För Spånga gör resultatet att laget nu ligger på sjätte plats i tabellen, medan Värmdö är på femte plats. Så sent som den 6 januari låg Värmdö på nionde plats i tabellen.

Nästa gång lagen spelar i serien är fredag 19 januari. Då möter Spånga Viggbyholm i Hägernäs Ishall 19.10. Värmdö tar sig an Lidingö hemma 19.30.