Två mål för Hampus Mattsson när Avesta besegrade Hallsberg Hockey

Avesta vann mötet med Hallsberg Hockey hemma med 6-2 (2-1, 3-1, 1-0) på tisdagen i hockeytvåan västra B herr.

– Vi är nöjda med poängen men inte med spelet. Första perioden har vi målvakten Lucas Johansson att tacka för att vi är i ledningen. Sedan går vi ut och gör en mycket bättre andra period anförda av vår första kedja. I tredje perioden bevakar vi mest vår ledning. Nu är det bara att ladda om för FAIK på lördag, kommenterade Avestas tränare Jonas Blomqvist efter matchen.

Hallsberg Hockeys tränare Gunnar Lejdborg tyckte så här om matchen:

– Dom var bättre än oss på att göra mål, sen är vi kanske lite för tunna på baksidan men det är bara att ladda till nästa match.

Avesta började bäst och gjorde 1-0 redan i matchupptakten. Efter bara åtta sekunder slog Jakob Karlsson till assisterad av Hampus Mattsson och Simon Nyhlén-Persson.

Hallsberg Hockey kvitterade till 1-1 snabbt. Efter 3.09 slog Emil Ullberg till på pass av Lucas Salo och Robin Murray.

Avesta tog ledningen på nytt efter 13.40, när Malte Råberg fick träff framspelad av Jakob Karlsson och Oliver Ahlberg.

Avesta stod därefter för tre raka mål i andra perioden när laget gick från 2-1 till 5-1 på bara 3.39.

Med 1.6 kvar att spela av perioden kunde Oscar Lindell göra 5-2 för Hallsberg Hockey. 10.01 in i tredje perioden nätade Avestas Oliver Ahlberg på pass av Hampus Mattsson och Mikko Kärjä och ökade ledningen för Avesta. Det fastställde slutresultatet till 6-2.

Jakob Karlsson gjorde ett mål för Avesta och spelade dessutom fram till fyra mål, Hampus Mattsson stod för två mål och två assists och Malte Råberg gjorde ett mål och två målgivande passningar.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Avesta på fjärde plats och Hallsberg Hockey på sjätte plats.

Nästa motstånd för Avesta är Fagersta. Lagen möts lördag 27 januari 16.00 i Fagerliden. Hallsberg Hockey tar sig an Kumla Hockey borta fredag 26 januari 19.00.