Stark seger för Kumla Hockey mot Arboga

Två topplag möttes i hockeytvåan västra B herr på fredagen. Och det slutade med seger för Kumla Hockey, som besegrade Arboga borta med 5-1 (3-0, 1-0, 1-1) i den tidiga seriefinalen.

Det här innebär dock inga förändringar i tabellen. Arboga ligger kvar på andra plats i tabellen, och Kumla Hockey är i fortsatt serieledning. I och med Kumla Hockeys seger skiljer det nu sju poäng mellan lagen.

Kumla Hockeys tränare Richard Lindelöf om matchen:

– Bra match av oss i 60 minuter! Tycker vi spelar vuxet och har ett bra driv på rören och stressar fram bra lägen.

I lagens senaste möte såg det annorlunda ut, då vann Arboga med hela 8-1.

Det här innebär att Kumla Hockey nu har sju segrar i följd i hockeytvåan västra B herr.

Kumla Hockey spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 0-3 genom mål av Anton Widmark, Jacob Ericsson-Jerlström och Linus Nilsson. Efter 12.11 i andra perioden slog Viktor Greveback till, på pass av Anton Widmark och gjorde 0-4. Arboga reducerade dock till 1-4 genom Anton Ekström efter 12.04 av matchen.

Kumla Hockey kunde dock avgöra till 1-5 med 5.50 kvar av matchen genom Anton Weiler.

Nästa motstånd för Arboga är Hallsberg Hockey. Kumla Hockey tar sig an Fagersta borta. Båda matcherna spelas tisdag 9 januari 19.00.