Straffar avgjorde för Mora i bortasegern mot Djurgården

Djurgården mötte Mora borta i en match i Hockeyallsvenskan som båda lagen kunde ha vunnit. Efter ordinarie matchtid var det oavgjort, och inte heller i förlängningen kunde något lag avgöra. Först efter straffar kunde Mora vinna med 5-4 (1-1, 1-1, 2-2, 0-0, 1-0). Daniel Ljunggren blev matchhjälte med sitt avgörande straffmål.

Segern var Moras femte på de senaste sex matcherna.

Första perioden var jämn. Djurgården inledde bäst och tog ledningen genom David Blomgren efter 6.01, men Mora kvitterade genom Chad Yetman i slutet av perioden. Mora gjorde 1-2 genom Daniel Ljunggren efter 7.36 i andra perioden.

Djurgården kvitterade till 2-2 genom Olle Liss med 3.26 kvar att spela av perioden. Djurgården tog ledningen på nytt genom Albin Grewe efter 1.52 i tredje perioden.

Tidigt i perioden av matchen kunde Arvid Eljas kvittera till 3-3 för Mora.

Efter 10.13 gjorde Djurgården 4-3 genom Ludvig Rensfeldt.

Mora gjorde 4-4 genom Chad Yetman med 19 sekunder kvar i perioden av matchen.

Fjärde perioden blev mållös.

Daniel Ljunggren gjorde två mål för Mora och spelade fram till ett mål.

Det här var Djurgårdens sjunde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Moras elfte uddamålsseger.

För Djurgården gör resultatet att laget nu ligger på femte plats i tabellen, medan Mora är på fjärde plats.

Djurgården tar sig an SSK i nästa match borta fredag 23 februari 20.30. Mora möter samma dag 19.00 Kalmar borta.