Seger för Mora med 4-1 mot Almtuna

Mora vann mötet med Almtuna hemma med 4-1 (2-1, 0-0, 2-0) på onsdagen i Hockeyallsvenskan.

Det var hemmaseger nummer sex i rad för Mora.

Första perioden var jämn. Almtuna inledde bäst och tog ledningen genom William Eriksson efter 1.04, men Mora kvitterade genom Daniel Ljunggren. Och Mora hann också ta ledningen, genom Michael Brandsegg-Nygård.

Andra perioden blev mållös. Mora startade tredje perioden bäst och gick från 2-1 till 4-1 genom två snabba mål tidigt i perioden av Noah Steen och Joseph Berger och avgjorde matchen.

Moras Joseph Berger stod för ett mål och två assists.

Båda lagen har nu tre segrar och två förluster på de senaste fem matcherna, Mora med 16–15 och Almtuna med 11–11 i målskillnad.

För Mora gör resultatet att laget nu ligger på sjätte plats i tabellen, medan Almtuna är på tionde plats.

I nästa match, fredag 19 januari, har Mora Nybro hemma i Smidjegrav Arena 19.00, medan Almtuna spelar hemma mot Bik Karlskoga 18.00.