Bergman och Topping heta när Västerås slog Brynäs

Ett måls övervikt avgjorde en resultatmässigt jämn match för Västerås, som vann borta mot Brynäs med 2-1 (1-1, 1-0, 0-0) i Hockeyallsvenskan på onsdagen.

Första perioden var jämn. Västerås inledde bäst och tog ledningen genom Kyle Topping efter 14.19, men Brynäs kvitterade genom Miks Indrasis bara tre minuter senare. Efter 10.44 i andra perioden slog Marcus Bergman till, på pass av Isak Skedung och gav Västerås ledningen. I tredje perioden höll Västerås i sin 2-1-ledning och vann.

Brynäs har tre vinster och två förluster och 17–10 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Västerås har två vinster och tre förluster och 10–14 i målskillnad. Det här var Brynäs fjärde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Västerås åttonde uddamålsseger.

Resultatet innebär att Brynäs fortsätter toppa tabellen och Västerås ligger på åttonde plats i tabellen.

Nästa motstånd för Brynäs är SSK. Västerås tar sig an Västervik hemma. Båda matcherna spelas fredag 19 januari 19.00.