AIK vann mot SSK efter Richard Gynges två mål

Det blev AIK som gick segrande ur mötet med SSK i Hockeyallsvenskan på hemmaplan, med 6-3 (3-0, 1-2, 2-1).

AIK spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 3-0 genom mål av Gerry Fitzgerald, Richard Gynge och Ole Einar Egeland Andersen. Efter 4.44 i andra perioden ökade AIK på till 4-0 genom Zion Nybeck.

Det sista med 1.58 kvar att spela av perioden kunde Linus Videll och Stelio Mattheos göra både 4-1 och 4-2 för SSK. AIK ökade ledningen till 5-2, återigen genom Richard Gynge efter 8.58 i tredje perioden.

SSK reducerade dock på nytt till 5-3 genom Viktor Liljegren efter 11.57 av matchen.

AIK kunde dock avgöra till 6-3 med 1.45 kvar av matchen genom Alfred Barklund.

Gerry Fitzgerald gjorde ett mål för AIK och två målgivande passningar.

Det här betyder att AIK ligger kvar på femte plats i tabellen, och SSK på andra plats.

Söndag 21 januari 15.00 spelar AIK borta mot Djurgården. SSK möter Brynäs hemma i Scaniarinken fredag 19 januari 19.00.