Kristianstad vann borta mot Mariestad

Kristianstad vann en målmässigt jämn match borta mot Mariestad i allettan södra på onsdagen. 4-5 (2-1, 0-2, 2-2) slutade matchen.

– En riktigt sur förlust där jag tycker att vi spelmässigt, framförallt i andra och tredje gör en bra match. Men det är målen som räknas och där gör kristianstad ett mer än oss, kommenterade Mariestads tränare Ronny Helander.

Mariestad startade matchen starkast. Laget ryckte åt sig ledningen med 2-0, genom mål av Ludwig Wistén innan Kristianstad svarade och gjorde 2-1 genom Oscar Lundin. Efter 8.49 i andra perioden slog Nils Juntorp till, på pass av Charlie Björlin och Kevin Engvall och kvitterade för Kristianstad.

Dennis Svensson gjorde dessutom 2-3 efter 12.04 framspelad av Filip Persson och Simon Andersson.

3.19 in i tredje perioden nätade Mariestads Anton Blomberg på pass av Ludwig Wistén och Jesper Lindén och kvitterade för Mariestad.

7.01 in i perioden slog Filip Persson till framspelad av Axel Smeds och Joel Ratkovic-Berndtsson och gav laget ledningen för Kristianstad.

Efter 8.12 slog Charlie Björlin till på pass av Georg Weigelt och Elliot Ekefjärd och ökade ledningen för Kristianstad.

Mariestad reducerade till 4-5 med 17 sekunder kvar att spela genom Carl-Johan Gustavsson på pass av Hugo Pettersson och Andreas Thelander. Fler mål än så blev det inte för Mariestad.

Ludwig Wistén gjorde två mål för Mariestad och spelade dessutom fram till ett mål.

Det här var Mariestads andra uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Kristianstads tredje uddamålsseger.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Mariestad på sjätte plats och Kristianstad på andra plats.

I nästa omgång har Mariestad Visby/Roma hemma i Mariehus Arena, söndag 28 januari 16.00. Kristianstad spelar borta mot Karlskrona fredag 26 januari 19.00.

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: