Dalen ny serieledare efter 4-1 mot Kristianstad

Det blev 4-1 (0-0, 3-0, 1-1) hemma för Dalen mot Kristianstad i onsdagens match. Därmed är laget serieledare i allettan södra, en poäng före Vimmerby, efter sju spelade matcher. Vimmerby har dock en match mindre spelad. Kristianstad ligger på tredje plats i tabellen.

Dalen har skapat en skön vinnarkänsla i Smedjehov. Segern mot Kristianstad betyder att laget har vunnit fyra raka matcher på hemmaplan.

Inget av lagen lyckades göra mål i första perioden. Dalen spelade bra i andra perioden och ryckte åt sig ledningen med 3-0 genom två mål av Max Forsell och ett mål av Alexander Sandberg. Tidigt i tredje perioden av matchen kunde Nils Juntorp göra 3-1 för Kristianstad.

Dalen kunde dock avgöra till 4-1 med 1.5 kvar av matchen genom Linus Jacobsson.

Båda lagen har nu tre segrar och två förluster på de senaste fem matcherna, Dalen med 16–16 och Kristianstad med 18–12 i målskillnad.

Ett fint lyft i tabellen för Dalen som så sent som den 29 december låg på femte plats.

I nästa omgång har Dalen Halmstad borta i Halmstad Arena, fredag 19 januari 19.00. Kristianstad spelar hemma mot Skövde lördag 20 januari 16.00.