Två snabba mål gav Halmstad tre poäng mot Visby/Roma

Matchen mellan hemmalaget Visby/Roma och gästande Halmstad var jämn ända till den tredje perioden. Där gjorde Halmstad två snabba mål – genom Tom Johansson till 0-1 och 13 sekunder senare Marcus Borgh till 0-2 och vann matchen i allettan södra med 3-0 (0-0, 0-0, 3-0).

– Kvällens tillställning på Gotland startade i ett ställningskrig. Visby började starkast genom några bra anfall där Creepy fick som så många gånger förr visa prov på sitt fina målvaktspel med ett par högklassiga räddningar. Efter en period där Hammers fått rikta in sig på försvarspel började matchbilden jämna ut sig och Hammers började lyfta upp spelet och skapade flertalet kvalificerade målchanser. Andra och tredje perioden var också en jämn tillställning med en känsla av att Hammers får matchbilden dit de vill och kontrollerar händelserna ute på isen, tyckte Halmstads tränare Jens Berggrad, efter matchen.

Visby/Romas assisterande tränare Einar Engström tyckte så här om matchen:

– Vi gör en ganska bra första period och skapar en del, har nån ramträff också. Sen får vi chansen i 5-3 men lyckas inte utnyttja, sedan tycker jag att vi tappar matchen totalt. Men det är noll noll efter två, sedan ger vi bort två mål direkt i tredje. Efter det är det som att vi blir lamslagna av situationen.

De två första perioderna blev mållösa.

Halmstad spelade bra i tredje perioden och ryckte åt sig ledningen med 0-3 genom mål av Tom Johansson, Marcus Borgh och William Berg och avgjorde matchen. Det sista målet kom med 18 sekunder kvar att spela.

Visby/Roma har nu en poäng efter tre spelade matcher, medan Halmstad har nio poäng efter fyra matcher.

I nästa match möter Visby/Roma Tranås hemma och Halmstad möter Vimmerby hemma. Båda matcherna spelas onsdag 10 januari 19.00.


 

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: