Eskilstuna Linden vann mot Tyringe

Eskilstuna Linden vann mötet i Vårettan södra herr på bortaplan mot Tyringe, med 4-2 (1-0, 1-0, 2-2).

Eskilstuna Linden startade matchen piggt och tog ledningen direkt i matchöppningen. Efter bara 2.28 slog Gustav Sultan till på pass av Alexander Larsson och Cristopher Norlin. Efter 12.23 i andra perioden slog Alexander Larsson till, på pass av Alfred Aalto och Cristopher Norlin och gjorde 0-2. Eskilstuna Linden startade också tredje perioden starkast. Laget gick upp till en 0-3-ledning. Men Tyringe svarade och gjorde 1-3.

Därefter var det dock Eskilstuna Linden som avgjorde. Laget gjorde 1-4 med tre minuter kvar att spela genom Sebastian Kjellen på pass av Cristopher Norlin och David Segh. Tyringe hann få in en reducering till, och slutresultatet blev 2-4.

Eskilstuna Lindens Cristopher Norlin hade tre assists.

Tyringe har en vinst och fyra förluster och 9–13 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Eskilstuna Linden har två vinster och tre förluster och 15–25 i målskillnad.

Serien är nu färdigspelad. Tyringe slutar på åttonde plats, och Eskilstuna Linden på tionde plats. Eskilstuna Linden tvingas kvala för att hålla sig kvar i Vårettan södra herr.