Sollentuna vinnare mot Värmdö i hockeyettan kvalserie östra

Sollentuna vann hemma mot Värmdö i hockeyettan kvalserie östra, med 5-2 (1-0, 1-2, 3-0).

Sollentuna började bäst och gjorde 1-0 redan i matchupptakten. Efter bara 13 sekunder slog Marcus Korduner till framspelad av Leo Hällvik och Ture Edvardsson. Efter 9.38 i andra perioden slog Marcus Olsson till, på pass av Dan Åström och kvitterade för Värmdö.

Sollentunas Mio Bubini gjorde 2-1 efter 12.40 framspelad av Tom Nilsson och Elias Lindskog.

Värmdös Hampus Berg gjorde 2-2 efter 14.34 framspelad av Joel Ahlin och Alexander Ahlin.

Sollentuna spelade bra i tredje perioden och gick från 2-2 till 5-2 genom tre snabba mål i slutet av perioden av Andreas Ekström, Erik Stenbacka och Jonathan Ahlzén och avgjorde matchen. Det sista målet kom med 37 sekunder kvar att spela.

För tabellens utseende betyder det här att Sollentuna ligger på tredje plats medan Värmdö har fjärdeplatsen.

Lagen möts igen i Ekhallen söndag 17 mars 18.00.