Luleå besegrade Skellefteå med 6-2

Luleå vann mötet med Skellefteå borta med 6-2 (2-1, 2-1, 2-0) på fredagen i J18 Nationell norra herr.

– Många pucktapp av oss. Stillastående spel. Luleå vinner rättvist, kommenterade Skellefteås tränare Johan Karlsson.

Luleå tog ledningen efter fem minuters spel, genom Lukas Allström på pass av Joel Barrefjord.

Skellefteå kvitterade till 1-1 efter 16.26, när Viktor Lundström hittade rätt assisterad av Zeb Lindgren och Viktor Klingsell.

Luleå tog ledningen på nytt efter 19.05, genom William Morin framspelad av Oscar Landström.

Efter 4.23 i andra perioden gjorde Luleå 1-3 genom Måns Josbrant.

Skellefteå reducerade dock till 2-3 genom Viktor Klingsell efter 12.04 av perioden.

Luleå gjorde 2-4 genom Oscar Landström efter 12.41. Luleå fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 6-2. Målen i sista perioden gjordes av Lukas Allström och Måns Josbrant.

Skellefteå har nu fem poäng och Luleå har nio poäng när båda lagen har spelat tre matcher.

Lördag 13 januari 15.30 möts lagen igen, med Luleå som hemmalag.