Underläge i tredje perioden – då vände Örebro Hockey J18 och vann

Bortalaget Färjestad hade greppet inför tredje perioden och ledde med 4-2 i J18 Nationell norra herr. Men Örebro Hockey J18 vände på matchen och vann till slut med 8-4.

– Lite ringrostiga i matchinledningen efter ett långt uppehåll den senaste tiden, i tredje perioden fick vi utdelning när vi blev lite rakare mot mål. Kul att starta serien med en vinst, tyckte Örebro Hockey J18:s tränare Karl Kling, efter matchen.

Färjestad tog ledningen efter åtta minuters spel, genom Lukas Andersson framspelad av Linus Loob Trygg. Färjestad inledde andra perioden med att göra 0-2 genom Malte Vass, innan Örebro Hockey J18 svarade, och gick ikapp. Kvitteringen stod Noah Pettersson Askling för framspelad av Dante Josefsson-Westling och Axel Elofsson efter 6.29.

I slutminuterna var det dock Färjestad som tog greppet. Lucas Ryen gjorde 2-3 efter 12.14, innan Elias Eriksson satte 2-4 efter 13.45. I tredje perioden var det i stället Örebro Hockey J18 som hade övertaget. Laget vann perioden med hela 6-0 och matchen med 8-4.

För Örebro Hockey J18 gör resultatet att laget nu ligger på fjärde plats i tabellen, medan Färjestad är sist, på tionde plats.

Lördag 13 januari möter Örebro Hockey J18 Timrå hemma 16.00 och Färjestad möter Brynäs hemma 14.15.