Storseger för Frölunda – 7-2 mot Färjestad

Frölunda vann på bortaplan mot Färjestad i J20 Nationell Top 10 herr med klara 7-2 (2-0, 2-1, 3-1).

I början av matchen var Frölunda starkast och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom två snabba mål i slutet av perioden av Oscar Pantzare och Noah Dower Nilsson. Efter 7.50 i andra perioden ökade Frölunda på till 0-3, återigen genom Oscar Pantzare.

Med 4.16 kvar att spela av perioden kunde Albin Sterner göra 1-3 för Färjestad.

Frölunda gjorde dock två snabba mål och gick från 1-3 till 1-5, målen av Casper Nässén och Oscar Pantzare. Frölunda gjorde två mål i tredje perioden och gick från 1-5 till 1-7, målen av Elias Kumlin och Casper Nässén, och punkterade matchen.

Albin Sterner reducerade förvisso, men närmare än 2-7 kom inte Färjestad. Frölunda tog därmed en säker seger.

Oscar Pantzare gjorde tre mål för Frölunda och Casper Nässén stod för tre poäng, varav två mål.

För tabellens utseende betyder det här att Färjestad ligger på nionde plats medan Frölunda har sjundeplatsen.

Färjestad tar sig an Luleå i nästa match borta fredag 19 januari 19.00. Frölunda möter Växjö hemma lördag 20 januari 16.30.