Tre poäng till Vännäs efter avgörande i slutperioden mot Lejon

Vännäs vann hemma mot Lejon i J20 Region norr forts herr med 6-5 (1-1, 3-3, 2-1). Matchen var helt jämn efter två perioder, innan Vännäs avgjorde.

– Onödigt jämn match tycker vi styr matchen över 60 minuter. Men mycket viktig insats av Edward i mål i tredje som håller oss kvar och vi kan stänga matchen, kommenterade Vännäs tränare Johan Egeborn.

Segermålet för Vännäs stod Frans Uhlin för 15.30 in i tredje perioden.

Det här innebär att Vännäs nu har sex segrar i följd i J20 Region norr forts herr.

Första perioden var jämn. Vännäs inledde bäst och tog ledningen genom Vilmer Wikström efter 7.12, men Lejon kvitterade genom Samuel Manberg efter 12.09. I andra perioden fortsatte lagen att följas åt. Perioden slutade 3-3 och resultatet var 4-4 efter två perioders spel.

I tredje perioden var det Vännäs som var starkast. Laget vann perioden med 2-1 och matchen med 6-5.

Karl Lindberg och Samuel Manberg gjorde båda två mål och två assist för Lejon.

Det här var Vännäs andra uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Lejons tredje uddamålsförlust.

Vännäs stannar därmed i serieledning, och Lejon på tredje plats, i tabellen.

Nästa gång lagen spelar i serien är lördag 20 januari. Då möter Vännäs Njurunda i Modin & Zetterberg Hallen 14.45. Lejon tar sig an AIK Härnösand hemma 11.00.