MJÖRNBERG: Jokerkvalet är bara en match bort

Fyra lag är klara för spel i kvalserien till Hockeyallsvenskan. Två av dem är att betrakta som något av jokrar och fler kan det bli…

Visst, Vimmerby som blev klara igår är väl ingen superskräll. Det är ett bra lag som gjort en bra säsong och spelar en fin hockey. Men de tillhörde inte säsongens förhandsfavoriter och har aldrig varit så långt framme som i en kvalserie tidigare.

Halmstad Hammers är väl egentligen inte heller någon skräll. Alla vet att det är ett mycket skickligare lag än de får cred för vid det här laget. Men de tvingades motvilligt välja säsongens förhandsfavorit Karlskrona i semifinalspelet och betraktades som en underdog in i matchserien.

Men Halmstad har gjort en riktigt stark matchserie och kvällens drabbning i Karlskrona som Hammers vann med 2-1 och därmed ordnade 3-1 i matcher var en väldigt märklig tillställning.

Karlskrona, som var tvungna att vinna för att hålla liv i säsongen, öppnade matchen starkast och kunde också ta ledningen. Men från den andra perioden och framåt var det som att den stora skräcken satte klorna i laget. Det var väldigt märkligt att se från ett så rutinerat lag, men Karlskrona slutade att spela. De körde fast i egen zon och fjuttade puckar framför sig i panik. 

I den andra perioden kom de undan med uppträdandet, men när agerandet fortsatte vara lika darrigt i den tredje höll det inte längre. Det går så klart inte att spela så mot ett så pass bra lag som Halmstad. Tillslut tog hallänningarna tillvara på situationen, skickade in en kvittering, ordnade ett ledningsmål och så var det den säsongen för Karlskrona.

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: