MJÖRNBERG: Slutspelskänsla redan i januari

Boden besegrade Brödernas/Väsby med 2-1 i en intensiv och härlig hockeymatch som doftade slutspel trots att det bara är januari. Båda gängen är riktigt bra, men har också sina saker att jobba på.

Det var riktigt mycket Boden-doft över den här helgen. Först svarade Jacob Karlsson för en sanslös highlight-räddning när Vallentuna 2-0-besegrades under lördagen och sen klev hans kollega Hugo Haas in och gjorde en sylvass insats när även Brödernas/Väsby lades på rygg (2-1) under söndagen. Hade det inte varit för tjeckens storspel hade hemmalaget förmodligen inte stått emot den tunga anstormningen från gästerna i sista perioden.

Att Boden har två så pass vassa målvakter och spelar ett stabilt försvarsspel överskuggar att laget har det lite kämpigt att producera framåt (det har bara blivit totalt 12 kassar på fem spelade matcher och då kom hälften av dessa i en och samma match mot Kiruna IF). 

Men framgångsrika lag byggs ju bakifrån sägs det och det mest glädjande från söndagens toppmöte mellan Boden och Brödernas/Väsby var att det verkligen dunstade av topplagsaura från isen.

Det var två lag som verkligen ville gå för det. Som spelade med hög intensitet, hade vassa powerplay och inte lade några som helst fingrar emellan. Det var intensivt och smågrinigt med känslor i alla situationer toppat med ett slutsignalsslagsmål där lagen ilsket försökte tuppfäkta sig till respekt inför framtida möten. Det doftade slutspel redan i januari och givetvis var då Brödernas Christian Hägg en av banans mest framträdande aktörer. Han är ju precis den typen som alltid taggar till och blir bättre ju mer det gäller och ju grinigare tillställningarna blir.

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: