MJÖRNBERG: Keepern flyger mot förstaspaden – och en hel del andra spaningar

Ytterligare ett sorgligt fall av utlåning, en gravt försenad match, märklig självbild och en keeper som är på god väg mot att ta förstaspaden.
Tillåt mig leverera en mustig laddning fredagsspaningar.

HC Dalen har inlett Allettan södra som ett succélag, plockat väldigt många fler poäng än vad någon hade förväntat och ligger med i toppen av tabellen. Till helgen väntar toppmöte på bortaplan mot svårspelade Vimmerby. 

Då valde klubbledningen att låna ut en av sina bästa backar, Kalle Holm, till Nybro i Hockeyallsvenskan för fredagskvällens match och även deras tillställning på måndag. Något som borde innebära att det enligt karensreglerna är en omöjlighet för försvararen att spela för Dalen på lördagseftermiddagen.

Ibland kan man inte känna så mycket annat än att svensk hockey med alla sina märkliga lån har blivit väldigt deprimerande.

Jag tänker inte sparka på HC Dalen, de är bara en produkt av det sjuka system som byggts upp i vår hockey, men att klubbar lånar ut spelare när de själva har viktiga matcher det är inget annat än väldigt ledsamt.

Och någonstans är det väl dags att en gång för alla slå hål på den tröttsamma klyschan som de utlånande sportcheferna slänger sig med. Att ”lånar vi ut spelare blir vi attraktiva för spelare att komma till i framtiden, de ser att via oss kan man ta sig vidare”.

Hur många av klubbarna som lånar ut spelare i parti och minut har ni sett landa stjärnvärvning på stjärnvärvning säsongerna därefter och lyfta till en sportsligt starkare nivå?

Väldigt få förstås.

De allra flesta fortsätter stå och stampa på samma plats (och fortsätter låna ut) utan att bli det minsta bättre. Det är bara självbedrägligt skitsnack att det är vettigt att låna ut spelare för att kunna dra nytta av det senare.

Och för att då återknyta till HC Dalen och utlåningen av Kalle Holm. Backen gjorde givetvis succé och svarade för 1+1 när Vikings besegrade Mora med 5-2.

I värsta fall fick det allsvenska gänget mersmak och HC Dalen riskerar i så fall att tappa en av sina främsta spelare inför säsongens viktigaste del.

Precis så kul är det med lån.

* * *

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: