Vancouver vann mot Calgary efter Nils Höglanders två mål

Det blev Vancouver som gick segrande ur mötet med Calgary i NHL på hemmaplan, med 4-2 (1-0, 1-1, 2-1).

Segern var Vancouvers sjunde på de senaste nio matcherna.

Vancouver startade matchen piggt och tog ledningen direkt i början av matchen. Efter bara 46 sekunder slog Nils Höglander till framspelad av Elias Pettersson och Conor Garland. Efter 8.14 i andra perioden gjorde Vancouver 2-0, på nytt genom Nils Höglander.

Med 1.29 kvar att spela av perioden kunde Rasmus Andersson göra 2-1 för Calgary. Vancouver gjorde dock två snabba mål i tredje perioden och gick från 2-1 till 4-1, målen av J.T. Miller och Elias Lindholm. Det rycket avgjorde matchen.

Joel Hanley reducerade dock för Calgary med bara en minut kvar att spela och skapade spänning.

Det här betyder att Vancouver är kvar i serieledning, och Calgary stannar på femte plats, i tabellen.

I nästa omgång har Vancouver Los Angeles hemma i Rogers Arena, tisdag 26 mars 02.00. Calgary spelar hemma mot Buffalo måndag 25 mars 02.00.