Colorado ny serieledare efter seger mot Columbus

Colorado slog Columbus med 6-1 (1-1, 2-0, 3-0) på hemmaplan och kan nu fira att laget är ny serieledare i NHL efter 70 spelade matcher, på samma poäng som Dallas. Dallas har dessutom en match mer spelad. Columbus ligger på åttonde plats i tabellen.

Därmed har Colorado vunnit åtta matcher i rad i NHL.

Första perioden var jämn. Columbus inledde bäst och tog ledningen genom Damon Severson efter 4.28, men Colorado kvitterade genom Cale Makar efter 11.00. I andra perioden var det Colorado som dominerade och gick från 1-1 till 3-1 genom två snabba mål tidigt i perioden av Ross Colton och Mikko Rantanen. Colorado fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 6-1. Målen i sista perioden gjordes av Nathan MacKinnon, Mikko Rantanen och Valeri Nichushkin.

Mikko Rantanen gjorde två mål för Colorado och spelade dessutom fram till ett mål.

Nästa gång lagen spelar i serien är söndag 24 mars. Då möter Colorado Pittsburgh i Ball Arena 19.00. Columbus tar sig an Vegas borta 03.30.