Sviten håller i sig – Chicago förlorade mot Pittsburgh

Matchen i United Center blev den åttonde i rad utan seger för Chicago när laget mötte Pittsburgh i NHL. Slutresultatet blev 1-4 (0-2, 1-0, 0-2).

Pittsburgh Penguins startade matchen bäst och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom mål av Sidney Crosby och Reilly Smith. Efter 8.22 i andra perioden slog Philipp Kurashev till, framspelad av Connor Bedard och reducerade åt Chicago Blackhawks. I tredje perioden gjorde Pittsburgh 1-3 efter 5.51 genom Sidney Crosby. Och med bara 50 sekunder kvar satte Bryan Rust avgörande 1-4.

Chicago har fem förluster och 7–15 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Pittsburgh har två vinster och tre förluster och 12–11 i målskillnad.

Det här betyder att Pittsburgh ligger på sjätte plats i tabellen, och Chicago är på åttonde och sista plats.