Elias Petterssons succé – bäst i NHL sedan nyår

Ingen kan matcha Elias Pettersson i NHL just nu. 
Med fyra poäng i nattens 4-3- seger mot Pittsburgh så är EP40 nu bäst i NHL sedan nyår.
Svenskstjärnan har också gjort fyra matchvinnande mål i rad på bortaplan – en bedrift som han är först i NHL:s historia med. 

Het, hetare, Elias Pettersson

Den svenske stjärnan har lagt in en ny växel sedan nyår då han är bäst i hela NHL under 2024. 

I natt klev EP40 upp storstilat och låg bakom allting när Vancouver Canucks vann borta mot Pittsburgh Penguins med 4-3 efter förlängning. Canucks ledde med 3-1 efter första perioden sedan Pettersson bidragit med 1+2 men Pittsburgh kom tillbaka till 3-3 efter dubbla mål av Sidney Crosby

Då klev Pettersson fram i förlängningen och satte det avgörande 4-3-målet med sitt andra mål och sin fjärde poäng i matchen. Med nattens prestation har Elias Pettersson gjort hela nio mål och 14 poäng på sex matcher sedan nyår och ingen annan spelare i NHL kan matcha det. 

Svensken själv fokuserar dock inte på sina egna poäng utan räknar bara lagets poäng. 

– Vi försöker att bygga något bra här. Man kommer inte kunna ha de bästa benen varje kväll men för oss handlar det bara om att bygga upp någonting och hitta vägar att vinna. För mig är vinster det enda som betyder något, säger Pettersson till media efteråt.

Elias Pettersson historisk – först i NHL:s historia

Med nattens fullträff i förlängningen är Elias Pettersson nu också historisk i NHL då han är först någonsin att göra det matchvinnande målet i fyra raka bortamatcher då han blivit hjälte i alla fyra matcher hittills på Vancouvers bortaturné. 

Han är också först sedan Daniel Alfredsson (säsongen 2006/07) att skjuta det matchvinnande målet i fyra raka matcher vilket är den näst längsta sviten med GWG:s i ligans historia. Om han även gör det matchvinnande målet i lördagens match mot Buffalo Sabres så tangerar han rekordet på fem matcher som sattes av Newsy Lalonde 1920/21. 

Vancouver Canucks är fortsatt glödheta i NHL och ligger tvåa i den stora tabellen, blott en poäng bara ligaledande Winnipeg Jets. 

Pittsburgh Penguins förlorade nattens match men fick ändå med sig en poäng sedan svenskar legat bakom alla tre målen. Marcus Pettersson sköt “Pens” första mål i matchen och det är även backens första mål den här säsongen. M. Pettersson noterades även för en assist och Erik Karlsson bidrog också med en assist i förlusten.

Pittsburgh Penguins – Vancouver Canucks 3–4 OT (1-3,1-0,1-0,0-1) 

Pittsburgh: Sidney Crosby 2 (24), Marcus Pettersson (1). 
Vancouver: Elias Pettersson 2 (22), Brock Boeser 2 (27). 


TV: Se alla höjdpunkter från matchen

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: