Tampa Bay vinnare mot Los Angeles – avgjorde i förlängningen

Det blev en riktigt spännande match när Tampa Bay mötte Los Angeles i NHL. Matchen avgjordes först i förlängningen där Tampa Bay var starkast, och segerresultatet blev därmed 3-2 (0-0, 0-2, 2-0, 1-0). Stor matchhjälte i förlängningen blev Nick Perbix som stod för det avgörande målet.

Den första perioden slutade 0–0. I andra perioden var Los Angeles Kings starkast och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom två snabba mål i mitten av perioden av Phillip Danault och Matt Roy. 12.38 in i tredje perioden nätade Tampa Bay Lightnings Tyler Motte framspelad av Mikey Eyssimont och reducerade för Tampa Bay.

Efter 15.39 slog Brandon Hagel till och kvitterade för Tampa Bay.

I förlängningen tog det 2.03 innan Tampa Bay också avgjorde till 3-2. Matchvinnare för hemmalaget blev Nick Perbix, på pass av Brandon Hagel.

Tampa Bay har tre segrar och två förluster och 16–17 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Los Angeles har fem förluster och 10–17 i målskillnad. Det här var Tampa Bays sjunde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Los Angeles elfte uddamålsförlust.

Tampa Bays nya tabellposition är fjärde plats, medan Los Angeles är på tredje plats.

I nästa match, fredag 12 januari 01.00, har Tampa Bay New Jersey hemma i Amalie Arena, medan Los Angeles spelar borta mot Florida.