Därför dröjer Elias Petterssons nya kontrakt: “Mer att göra”

När William Nylander nu har skrivit på ett nytt kontrakt riktas blickarna mot nästa svenska stjärna med utgående kontrakt. Kommer Elias Pettersson att följa efter inom kort? 
– Vi är snart vid en punkt nu där vi måste sätta oss ner, säger agenten, J.P. Barry till TSN.

En av säsongens stora följetonger nådde under gårdagen sitt slut. Till slut kom Toronto Maple Leafs överens med William Nylander om ett nytt kontrakt och spekulationerna kunde sluta. Detsamma kan däremot inte sägas om Vancouver Canucks och Elias Pettersson

För TSN berättar den svenske stjärnans agent J.P. Barry att processen kring en förlängning har påbörjats, men att något fördröjt det hela. 

– Den har börjat. Vi har mer att göra. Han vill verkligen fokusera på att spela. Han är inte en unrestricted free agent (UFA) som Nylander. Det är ett år kvar till dess, säger Barry i The Ray & Dregs Podcast under tisdagen och fortsätter: 
– Jag vet att folk i Vancouver inte vill höra det, men han kan skriva på ett ettårskontrakt eller gå till skiljedomstol för ett år – och det vill ingen. Vi är tålmodiga.

På väg mot nytt rekord: "Måste snart sätta oss ner"

Elias Pettersson står nu på 52 poäng (19+33) efter 40 spelade matcher och är därmed i år igen på väg att slå sin tidigare rekordnotering i NHL. Det fokus som svensken haft på sitt spel har minst sagt lönat sig, men kan istället tvingas hamna på förhandlingsbordet nu. Det menar J.P. Barry. 

– Folk har pekat ut “är vi för tålmodiga?". Vi är snart vid en punkt nu där vi måste sätta oss ner. Jag tycker att han har haft en fantastisk säsong och gjort allt han vela, men han vill att laget ska vinna också och vill inte distraheras. Vi måste balansera, om vi tror det blir en distraktion eller inte. Mycket handlar om vad klienten vill. Kan allt göras nu eller kan vi vänta och göra det i maj eller juni? Vi måste prata om det, säger Barry i podcasten. 

Den 25-årige svensken har nu ett kontrakt som ger honom 7,35 miljoner dollar per säsong.


TV: Elias Pettersson matchvinnare mot Anaheim

 

 

 

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: